header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

TC, Hockey Technische Commissie

Langs de Lijnco: O12

Nieuws afbeelding 27-11-2023 MO12-5
De meiden begonnen om 8.30u vol goede moed en met veel zin aan de wedstrijd tegen Holestick. Van deze tegenstander moesten ze toch zeker wel kunnen winnen! Ze moesten nog even in het spel komen en hadden al snel helaas het eerste tegendoelpunt te pakken.
Een paar mooie kansen gehad maar helaas lukte het scoren toch niet. Mmmm, weer een tegendoelpunt. Maar onze meiden geven niet zomaar op en na een paar goede tips van trainers Thomas en Diederik, gingen ze er weer vol tegenaan. Uiteindelijk is het 1-2 geworden. Helaas geen winst maar wel een mooie wedstrijd door de meiden!

JO12-2
We speelden zaterdag thuis tegen Maarssen en het was zo'n wedstrijd waar van alles in zat: warming-up in een hagelbui, even wachten met de aftrap tot het veld weer blad-vrij was en de scheidsrechters gearriveerd waren en daarna fanatiek los!
De jongens hadden de eerste 5 min al een paar mooie kansen te pakken. De wedstrijd was af en toe een verhitte strijd tussen twee ploegen die allebei graag wilden winnen en waarbij ze redelijk gelijk op gingen qua scoreverloop. Uiteindelijk helaas verloren met 4-5, ondanks een goede laatste 'full press' in Q4. En nu vol goede moed op naar de laatste veldwedstrijd volgende week!

M012-3
Met ons voltallige team van 16 meiden vertrokken we vol goede moed richting Kampong in Utrecht waar we -verblind door de blauwheid van het veld- in de eerste kwart een beetje op gang moesten komen. Na een stevige peptalk van coach Felice kwam de vaart er aanzienlijk meer in en kregen de trouwe Shinty supporters langs de lijn mooie dingen te zien. De teams waren aan elkaar gewaagd en een gelijkspel zou terecht geweest zijn maar helaas waren wij net iets minder goed in staat om het in de cirkel af te maken en werd het 3-1. De clubhuiskat van Kampong zorgde bij het limonade drinken dan wel weer voor wat blije gezichtjes. Op naar al weer de laatste wedstrijd volgende week!

JO12-4
Met een goed humeur stapten we het frisse weer in bij Fletiomare. Een spannende wedstrijd, het ging erg gelijk op. De ene keer hadden wij een mooie actie, de andere keer zij. 5x scoorden we bijna, maar de bal wilde er vandaag niet in. Door onze goede keeper vandaag gingen de mooie kansen die zij hadden er ook niet in: 0-0. Goede scheidsrechters maakten dat het een leuke wedstrijd was. Met een drankje na afloop en morgen (zondag) nog een pot op de planning. Dorsteti here we come!

MO12-2
Wij gingen zaterdag naar Bilthoven. Na de eerste helft stonden we met 2-0 achter, en het lukte ons toch om met 2-3 te winnen! Gaaf dat we steeds beter onze plekken op het veld leren kennen en elkaar sterk aanspelen. Dan maken we ook punten. We hebben zin in de zaal en daarna lekker weer naar buiten.

J012-3
Eindelijk weer een thuiswedstrijd! De laatste weken speelden we steeds uit, fijn om nu weer voor het thuispubliek te mogen spelen. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden tegen Spitsbergen JO12-1. We begonnen scherp. Jammer genoeg kregen we een snelle goal tegen. We herpakten ons direct en nog geen minuut later scoorden wij: 1-1. We bleven geconcentreerd en scoorden nog een keer. Het was daarna hard werken om de voorsprong vast te houden. Het tempo in de wedstrijd lag hoog. Helaas lukte het ons niet om dit hoge niveau door te zetten. Spitsbergen zette ons flink onder druk en scoorde nog een aantal keer. De punten gingen met Spitsbergen mee naar huis. Het thuispubliek baalde na afloop met ons mee, maar was ook trots op onze inzet!

MO12-1
De meiden begonnen sterk in Woerden, ondanks een koud buitje. Veerkrachtig na een 1-0 achterstand, scoorde Anna de gelijkmaker. Woerden's druk leidde tot een 3-1 voorsprong, maar Shinty's strijdlust bleef. Saar's assist op Anna maakte het 3-2 bij rust. De tweede helft, onder een regenboog, zat vol kansen en middenveldstrijd. Florine, invalkeeper uit MD2, imponeerde. Ondanks Shinty's inzet en meerdere strafcorners, eindigde het in een 6-2 nederlaag. Met opgeheven hoofd en met crackers in de hand verlieten de meiden het veld.

M012-4:
We hebben een super leuke wedstrijd gespeeld, 0-6 gewonnen! We hebben een top team en vandaag met 2 spelers uit M012-5. In het eerste kwart lukte het nog niet heel goed. In het tweede kwart ging het beter, 1 goal voor ons, na de eerste helft hadden we nog 5 goals gescoord! Onze vaste keeper (Freeke) had een paar HARDE BALLEN tegen gehouden.
We behouden onze nummer 1 positie in de poule!! Geschreven door Emilie en Amélie.

JO12-1
Spannende wedstrijd voor JO12-1; nummer 1 tegen nummer 2! Een hele goede wedstrijd, hard gestreden en weer veel geleerd over positieve energie, het samen doen en elkaar in de ogen kijken! Verloren maar trots en met opgeheven koppies van het veld gestapt.