header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Langs de Lijnco: O10

Nieuws afbeelding 20-11-2023

Langs de O10-lijn - Regenboogweekend

MO10-2

In alle vroegte mochten de meiden van MO10-2 deze zaterdag aantreden tegen Dorsteti uit Wijk-bij-Duurstede. Tijdens het eerste deel van de competitie was dat de enige tegenstander tegen wie ze verloren hadden dus de meiden hadden gezonde strijdlust. Uiteindelijk blijkt het een ander team van Dorsteti te zijn maar de zin om lekker te hockeyen is er niet minder om. Onder leiding van coaches Ruby en Femke vindt de warming-up plaats en dan is het 08.30u. Met een ochtendzonnetje dat net doorbreekt en de bui die tegelijkertijd langskomt wordt de wedstrijd afgetrapt onder een prachtige regenboog. De meiden krijgen daar echter amper wat van mee omdat ze er vanaf de eerste minuut fanatiek tegenaan gaan.

Net als het andere Dorsteti team is dit een pittige tegenstander. In tegenstelling tot vorige week lopen de meiden zich regelmatig vast in het kommetjevan de Wijkse verdediging. Ze moeten ook een serie tegendoelpunten incasseren en dat is niet leuk maar, na veel gewonnen partijen, ook zeker leerzaam: hoe ga je om met tegenslag en kun je dan de moed erin blijven houden en je teamgenoten motiveren die er even de balen in hebben. De teamspirit is de afgelopen maanden gegroeid en dat zie je op zulke momenten terug. De meiden hebben ontzettend hard gewerkt en hoe tof dat er in de laatste 10 minuten dan nog twee doelpunten van ons in gaan. Heel knap dat er tot het einde is doorgevochten.

MO10-4

Om 8:00 uur op het veld om in te spelen. 8:30u onze 8 meiden van MO10-4 tegen de Stichtse: de eerste wedstrijd na de herfstvakantie. Zonder wissels (Sara afwezig), met Suze op doel, en Keet en Eva als coach. De Stichtse komt snel op 1-0, nog even wakker worden Shinty! Door goed overspel kan Nina de eerste voor Shinty erin knallen: 1-1. De Stichtse heeft 2 toppers voorin die door onze verdediging breken, 1-2. De shoot out van Shinty wordt helaas gestopt. Rust.

De Stichtse komt verder op voorsprong met een shoot out, maar met mooi samenspel voorin door Juliette, schiet Valerie er nog eentje in. Nog een paar schoten van de Stichtse gestopt door de verdediging Fajèn en Olivia. Suze houdt er ook nog een paar mooi tegen. Nog een

een shoot out voor Shinty, die wordt erin geslagen door Bo.  Tot slot nog een paar keer handstand, een radslag, limonade met de tegenstander en een traktatie van Feline. Met uiteindelijk Shinty 3- de Stichtse 6 een leuke wedstrijd.

JO10-2

Zaterdag speelden we de return tegen Gooische. We begonnen met veel zelfvertrouwen omdat we eerder een erg leuke pot hadden gespeeld. Deze keer was Gooische echter een stuk sterker. Wellicht waren de jongens wat afgeleid door de mooie regenboog!

JO10-1

Afgelopen - zeer natte -  zaterdagochtend stonden de jongens van team JO10-1 vol goede moed op het veld voor hun hockeywedstrijd.

De gevoelstemperatuur lag wat laag, maar daar had iedereen zich goed op gekleed en met veel heen-en-weer rennen kom je ook een heel eind.

De tegenstander waren 'de Zwaluwen' uit Utrecht. In het spel dat zij lieten zien zag je dat zij goed getraind hadden op de aanval en op de shoot outs. Het overspel naar elkaar in de richting van het doel van Shinty was erg goed. En ook de shoot outs gingen er allemaal in. Coach Boudewijn had goede aanwijzingen maar helaas konden wij hier geen weerstand tegen bieden en was de wedstrijd verloren.

Wat mooi was om te zien is dat de jongens van JO10-1 tot de laatste minuut zich bleven inspannen en wanneer zij zelf scoorden was de vreugde dan ook groot. We zagen een heel arsenaal aan vieringen langskomen, een twerk, een dansje, high fives en gegil om elkaar op te peppen. En dat is waar het wat ons betreft omdraait, je uiterste best doen en plezier maken met je team. Zo werd de dik verloren pot toch positief afgesloten.

MO10-3

In een regenachtig Zeist mochten we aantreden tegen Schaerweijde MO10-2.

Al gauw werd duidelijk dat ook hier geen cadeautjes zouden worden uitgedeeld; sinds de competitie indeling na de herfstvakantie is de tegenstand erg groot en lijkt elke foutje direct te worden afgestraft. Ook de meiden van Schaerweijde begonnen sterk en wisten elkaar erg goed te vinden. Voordat de eerste regenbui goed en wel voorbij was stonden we al met 3-0 achter; soms is die shoot-out een zegen, vandaag was het een vloek. Na de eerste helft was de stand 8-1 maar na de nodige dorstlessers en het fruit beten we van ons af; de inzet bleef onverminderd hoog, de buitenkant werd vaker opgezocht en een paar shootouts werden vakkundig tegengehouden. Ook de regenboog kon 3 doelpunten helaas niet voorkomen. Met een lichte teleurstelling maar met opgeheven hoofd verlieten we het veld; wat gaan we met zulke tegenstanders nog veel leren! Bedankt ouders voor de support, wij zien jullie ook graag bij de volgende wedstrijd tegen SCHC langs de lijn!

De vriendinnen van MO10-3

MO10-1

Na een super Neon feest was iedereen op tijd lichamelijk aanwezig, de geest sliep nog wel ff. Hoewel we de eerste helft een stuk sterker waren vielen er geen doelpunten, 2-1 achter bij rus t.

Na rust verliep het spel steeds lastiger, maar er werd niet opgegeven en uiteindelijk de verdiende 3-3 uit het vuur gesleept.

Daarna heerlijk genieten van een welverdiende chocoladeletter!