header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC, Hockey Technische Commissie

Langs de Lijnco: O8

Nieuws afbeelding 8-11-2023

Shinty JO8-2 - Gooische JO8-groen

Jongens 08-2 begonnen zaterdag de competitie thuis tegen Gooische JO8 groen. Goed weer, compleet team, goede zin, dus vol er tegenaan! Met 4 aandachtspunten van de afgelopen competitie gingen de boys de wei in: 

1. Opstelling (links-midden-rechts).

2. Vragen om de bal.

3. Overspelen

4. Vooruit vrijlopen.

Heel wat om op te letten. Maar vooral lekker gaan spelen. De eerste pot werd helaas na een ruime voorsprong van 4-1 op het nippertje uit handen gegeven en eindigde in 4-5 eindstand. Pot 2 werd met 0-4 verloren. Aan het fanatisme en inzet had het niet gelegen. Gooische was net iets handiger met afronden. In rust was het zelfoordeel van de spelers ook niet slecht. Meer vrijlopen en overspelen bij de volgende wedstrijden.

De derde pot werd met 6-3 over de streep getrokken. Na een flinke voorsprong gingen de koppies van Gooische hangen en werd het een walk-over. Pot 4 was hard werken, de vermoeidheid ging een rol spelen. Ondanks goed uitgespeelde kansen en doelpunten ging de laatste pot ook verloren met 2-6.

De opstellingen maakten de jongens zelf. Positie houden is een aandachtspunt voor de volgende wedstrijd. Klachten over niet aangespeeld worden werden opgelost door meer om de bal te vragen. Meer overspelen werd in de rust al door de jongens zelf geconstateerd. Vooruit vrijlopen was een aandachtspunt te veel voor deze wedstrijd.

Niemand had het meer koud en iedereen was moe. Jammer van het totale verlies, maar de tegenstander was soms net iets beter. Op naar volgende week. Met weer (slechts) 2 aandachtspunten om met elkaar op te letten.


JO8-1

Vol goede moed verzamelde de SHINTY SHARKS (JO8-1) zich op de club voor hun volgende beproeving. Deze keer stond een krachtmeting met Almere op het programma. Na het gebruikelijke inspelen en elkaar dollen werden de teams ingedeeld en waren we er helemaal klaar voor.Team 1 bestond uit Seppe, Kees en Lucas en Team 2 bestond uit Bastiaan, Fedde, Freek en Mees.

De basisprincipes werden nog even aan elkaar opgedreund:

1.Plezier maken

2.We spelen samen (over) als een team

3.Als wij de bal hebben snel uit elkaar

4.Als zij de bal hebben gaan er 2 ‘in de weg lopen bij de 2 tegenstanders’ en de 3e duikt op de speler met de bal

Kortom, we waren er helemaal klaar voor!

Fuuuuuuuut!

Bij de eerste wedstrijdjes golfde het op en neer en waren de teams aardig in evenwicht, per saldo met 1 doelpunt verloren... De 2e ronde kantelde het en werden we overrompeld door de snelle handige spelers van Almere die er lustig op los scoorde waardoor we uiteindelijk verloren ondanks dat wij zelf ook (20 keer!!!) gescoord hebben. Maar zoals een oude wijze man ooit zei: ‘Je moet verliezen om te leren winnen’.

Kop op mannen en weer lekker hard trainen en op naar de volgende wedstrijd!

Na de wedstrijd hebben we nog lekker ranja gedronken met de tegenstanders en toen weer lekker naar huis.

Fijne week!

Groetjes Bastiaan, Seppe, Mees, Lucas, Kees, Fedde, Freek, Mark, Polle en Arnd


 


MO8-3

Ook al was het vanochtend vroeg, de meiden van MO8-3 hadden er erg veel zin in om weer een wedstrijd te kunnen spelen. En het was duidelijk te zien vanochtend dat de inzet tijdens de training op het veld zichtbaar was. Mooi samenspel, goed overspelen, elkaar helpen en aanmoedigen. Kortom een leuke en gezellige wedstrijd.

MO8-1

Piep, piep, pieeeep…

De wekker gaat. 8:30 Aanvangstijd bij Hockeyclub Zwaluwen betekent op tijd uit de veren. In hetzelfde ritme als een doordeweekse schooldag stappen we in de auto alleen nu met een hockeytenue aan.

Een blik op de buienradar laat zien dat vrouw holle de jonge dames gunstig gezind is tijdens deze periode van de natte moesson. Zelfs een zonnetje zorgt ervoor dat de meiden na de 1e wedstrijd de vestjes uit doen (en trots dat iedereen op z’n teamvest met naam is!).

De toss wordt gewonnen en er wordt luid gejuicht. De ochtend is al voor de helft gewonnen, alleen al met een draai van een stick. De scheids zorgt ervoor dat de meiden met veel plezier ronddartelen over het veld met 6 meiden en evenveel doeltjes. Een wissel blijkt opnieuw broodnodig als er op het andere veld een meisje een bal op haar hand krijgt en op ons eigen veld met haar knie over t veld glijdt terwijl ze een doelpunt maakt. Het verdriet blijkt sterker.

De eerste wedstrijd wordt op beide veldjes gewonnen. Een bak fruit is de beloning, ook als er niet gewonnen wordt overigens. De tegenstander is het eens om weer snel te starten en niet te veel af te koelen.

De tweede wedstrijd gaat helaas verloren maar op het andere veld is de winst bijna in de dubbele cijfers waardoor het saldo in ons voordeel uitvalt. 17-22. Niet dat de meiden daar mee bezig zijn. De aandacht is immers gevestigd op de aantrekkingskracht van de limonade, samen met de tegenstander.

Daarbij vervaagt de grens van verschillende scholen als er speelafspraakjes worden gemaakt. Het buitenmeubilair wordt nog even misbruikt om de immer aanwezige energie op te laten botvieren.

Terug in de auto vraagt dochterlief: spelen we volgende week ook weer papa? Zekerweten liefie,

Zekerweten.

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]