header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

CS+ opleiding vernieuwd!

Nieuws afbeelding 28-2-2023

Let op: Voordat je nu meteen afhaakt omdat je fluiten op hoog niveau niet ambieert, lees even door.

De CS+ opleiding is vernieuwd, je kunt nu namelijk CS+ scheidsrechter worden op verschillende niveaus, waarbij je zelf bepaald of dat op een lagere klasse of op de hoogste clubklasse is. Het doel is dat je met de extra kennis en ervaring uit de CS+ opleiding op een voor jou comfortabel niveau met plezier een wedstrijd kunt fluiten. Daarnaast kunnen we hierdoor ook meer teams binnen Shinty laten profiteren van scheidsrechters van een hoger niveau.

Dat is dan ook de reden waarom de arbitragecommissie op zoek is naar leden die niet alleen fluiten super leuk vinden, maar ook die personen die geen ambitie hebben voor de opleiding tot het hoogste CS+ niveau. Dus ben je teamlid van een team vanaf O14 tot senioren, of ben je een ouder met fluitambities, dan grijp nu je kans.
De CS+ opleiding wordt georganiseerd vanuit de KNHB maar vindt volledig plaats op de club waarbij jezelf bepaald wanneer en hoeveel tijd je er in steekt. Daarnaast worden er workshops georganiseerd en fluit je op de zaterdagen wedstrijden (afhankelijk van je eigen niveau) onder begeleiding van een CS+ leercoach. Het uiteindelijke doel is om je (veel) meer kneepjes van het fluitvak te leren om zo ook met vertrouwen en plezier wedstrijden te fluiten op jouw niveau op Shinty. En natuurlijk, als je talent en ambitie hebt kun je nog altijd het hoogste CS+ niveau bereiken en mag je straks de hoogste klassen fluiten op Shinty, evt. zelfs bij andere omliggende clubs of zelfs doorstromen naar de bondsopleiding bij de KNHB.

De basis voor de start van de CS+ opleiding is een afgeronde clubscheidsrechter (CS) opleiding, maar mocht je die nog niet hebben gevolgd dan is dat geen probleem, want dan gaan we er zorgen dat je die snel kunt gaan volgen en afronden via een korte online cursus.  Daarna gaan we door fluiten onder begeleiding op de zaterdagen (beginnend bij makkelijke wedstrijden en in moeilijkheidsgraad oplopend) kijken tot welke CS+ niveau we je kunnen brengen.  

Enthousiast geraakt of twijfel je nog, dan meld je zeker aan op onderstaand email adres, dan nodigen we je binnenkort uit op de club voor een informatiebijeenkomst.

Met sportieve groet,
Bart Molenaar, Coördinator CS+ opleiding DMHC Shinty

[email protected]


Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]