header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Langs de B-Lijn

Nieuws afbeelding 10-4-2022 In de nieuwe rubriek ‘Langs de Lijn’ zetten we iedere keer een andere Lijn in de spotlights. We trappen af met de B-Lijn. Hoe verging het de teams in deze lijn afgelopen weekend?

MB3

Na hagel en regen, kwam de zon te voorschijn in Driebergen en dat was terug in het spel van MB3 tegen Voordaan. Het team speelde goed samen en hield het veld breed. Ze wisten steeds druk te houden en dat leverde flink wat harde ballen richting de goal op. Dat deze meiden er voor gaan, is duidelijk; er moest af en toe gewisseld worden wegens wat schaafwonden met bloed en blauwe plekken aan pink en rug. Ook langs de zijlijn was er veel enthousiasme. Veel ouders en trotse coaches zagen de meiden maar liefst 5x scoren terwijl de keeper de nul wist te houden. Met een 5-0 overwinning gingen de meiden en hun supporters met blijdschap en trots weer naar huis!

MB3

MB3

MB1

De meiden van B1 reisden af naar Uithoorn voor hun wedstrijd tegen, de nummer 2 uit hun poule, Qui Vive. Op voorhand een lastige uitwedstrijd, maar de meiden begonnen fel aan hun wedstrijd. Dankzij een mooie voorzet van Iris van der Graaf, wist Ise Jongsma al na enkele minuten Shinty op voorsprong te zetten. Het 2e kwart werd Qui Vive wat sterker en wisten zij de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Maar de Shintianen waren veerkrachtig en namen in het 3e kwart opnieuw de leiding, dankzij een prachtig doelpunt van Holly Maas die knapt wist te scoren vanuit de dode hoek! Ondanks dat keeper Tessa Vlug flink wat goede reddingen op haar naam wist te schrijven, wist Qui Vive vlak voor tijd alsnog langs zij te komen. Na een goede wedstrijd was de eindstand dan ook 2-2.

JB2

De jongens begonnen sterk aan hun wedstrijd tegen Geldermalsen. Ze kregen veel kansen en dat betaalde zich uit in het 2e kwart. Tijn Hofman ontving de bal op de achterlijn en speelde de bal naar Sam de Kok die scoorde. Vanaf de derde kwart, was Geldermalsen met vlagen sterk door mega snelle flankspelers. Keeper Koen van der Linde had een paar mooie reddingen, maar Geldermalsen wist uiteindelijk toch de 1-1 te maken. Shinty liet zich echter niet uit het veld slaan en door een assist van Giel Septer, wist Tijn Hofman nu zelf te scoren. Het bleef tot het einde super spannend, maar de jongens wisten met een 2-1 overwinning de drie punten in Driebergen te houden.

JB2

JB2

Andere teams

De meiden van MB4 moesten uit tegen koploper Schaerweijde. Helaas was het team uit Zeist dit weekend net iets te sterk, 2-1. MB2 wist 1 punt mee te nemen uit Nieuwegein, dankzij een 1-1 gelijkspel.

JB1 en JB3 moesten het beiden opnemen tegen de koploper uit hun poule, JB1 tegen het Haagse HBS en JB3 tegen Barneveld. En ook JB4 had een pittige wedstrijd op het programma staan tegen Amersfoort. Ondanks dat alle Shintianen hard geknokt hebben, gingen de tegenstanders er helaas met de winst vandoor.