header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd

Teamsamenstellingen Jongste Jeugd seizoen 2019-2020

Nieuws afbeelding 23-5-2019 Het einde van het seizoen komt inmiddels al weer snel dichterbij. Wat is het een leuk seizoen geweest! Veel plezier, enorme techniek ontwikkeling en een hoop enthousiaste en betrokken ouders. Ondertussen zijn we ook al weer bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Graag schetsen we jullie een beeld hoe dit proces eruit ziet.

Begin mei zijn we als Technische Commissie Jongste Jeugd voor het eerst bij elkaar geweest om te spreken over de teamsamenstellingen voor het komend seizoen. Op dat moment wisten we namelijk wie er opgezegd hebben en kennen we de aantallen op de wachtlijst per leeftijdscategorie. Met deze informatie maken we een eerste opzet voor het aantal teams en spelers voor het komend seizoen, waarbij we er altijd naar streven om teams te creëren die niet te klein en niet te groot zijn. Als voorbeeld: in de F2 waar 3 tegen 3 gespeeld wordt is de ideale teamgrote 8 spelers, elk team heeft dan 1 wissel en zo komen de kids voldoende toe aan hockey. 

Met deze opzet gaan we een doorrekening maken samen met de TC Jeugd (wat inhoudt dat we kijken wat deze opzet betekent voor de bezetting in de komende jaren tot en met de jeugd categorieën). Dit doen we omdat we op Shinty te maken hebben met beperkte veldcapaciteit voor trainen en wedstrijden. We kunnen helaas niet zomaar iedereen van de wachtlijsten toelaten. Als deze doorrekeningen zijn gedaan, weten wij voor de Jongste Jeugd met hoeveel spelers en teams we het volgende seizoen kunnen gaan spelen en worden de kinderen op de wachtlijst geïnformeerd of er wel of niet een plek beschikbaar komt om bij Shinty te komen hockeyen. We streven er altijd naar deze stap eind mei te kunnen afronden. 

De volgende stap is de coachgesprekken. Door de lijnco’s wordt samen met de coaches en op basis van de ingevulde TIPS formulieren de ontwikkeling van elke speler/speelster tijdens het afgelopen seizoen besproken. Dit is voor ons waardevolle input. Niet alleen voor om weer gelijkwaardige teams te kunnen samenstellen, maar ook als feedback op wat goed gaat en wat beter kan bij trainingen en/of begeleiding van de jongste jeugd. Na de coachgesprekken kan er begonnen worden met de uiteindelijke teamsamenstelling. 

De tijdslijnen voor dit proces zijn dit jaar als volgt:
- 1e opzet en doorrekening t/m 1 juni                                            
- Informeren wachtlijsten tussen 4 en 8 juni
- Coachgesprekken 15 mei t/m 1 juni
- Communicatie teamsamenstellingen 16 juni

Wij hopen inzichtelijk te hebben gemaakt hoe de indelingsprocedure binnen de jongste jeugd plaatsvindt en wensen alle kinderen en ouders veel hockeyplezier toe! 

Tot slot vragen we graag nog extra aandacht voor de Slotdag Jongste Jeugd. Op zondag 2 juni organiseren we zelf een slotdag voor de F1 jeugd. Op zaterdag 15 juni is de slotdag voor de F2, E6 en E8 jongens en meisjes. Deze wordt georganiseerd door de KNHB en is onderdeel van het totale competitie programma. Ieders aanwezigheid wordt dus verwacht om op een leuke manier het seizoen af te kunnen sluiten. 

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons weten via [email protected] of via de lijnco's.  

Met sportieve groet,  

Jos Tielemans
Technische Commissie Jongste Jeugd
Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]