header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

G-hockey

Niemand buitenspel 

Hockey is voor iedereen. Niemand uitgezonderd. Hockeyclub Shinty wil zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om hockey te beoefenen. Ook als je door een beperking niet mee kunt doen aan het reguliere (competitie)-hockey. Daarom hebben we bij Shinty sinds zomer 2015 een eigen G-hockeyteam. 


Het team traint elke zaterdagochtend van 9.45 tot 10.45 uur op Veld 4 van Shinty. Lijkt G-hockey je wat dan kun je altijd bij onze training komen kijken. Wil je eerst iets meer weten. Lees dan verder.

Wie doen er mee met G-hockey?
Het G-hockey team van Shinty bestaat uit enthousiaste spelers tussen de 8 en 28 jaar. G-hockey is bedoeld voor mensen met een beperking:
-  (licht) verstandelijk
-  sociaal-emotioneel
-  licht motorisch (niet rolstoel-afhankelijk)
-  slechtziendheid
-  doofheid
-  taalontwikkelingsstoornis
-  ook mensen met een stoornis in het autistisch spectrum of ADHD zijn welkom bij G-hockey 

Wat houdt het in?


Op zaterdag spelen we, of een training in de ochtend, of een wedstrijd.  We spelen in de zomer en winter. In de zomer op het veld en in de winter vaak binnen, maar soms ook buiten. 

De wedstrijden zijn onderdeel van de KNHB competitie, waarbij we spelen tegen verschillende clubs in de buurt waar ook een G-hockey team is. 

Het zijn per seizoen zo’n 9 wedstrijden. 

Naast de trainingen en de wedstrijden doen we ook mee met toernooitjes. Daarnaast zijn er natuurlijk de sociale activiteiten, zoals de start en afsluiting van het seizoen, een gezellige Sinterklaas bijeenkomst, paastraining en alle clubactiviteiten.


Trainen:  
‘Gewoon wat gewoon kan, 
aangepast wat aangepast moet’

De wekelijkse training vindt plaats op zaterdagochtend van 9.45 tot 10.45 uur op Veld 4 van Shinty. 

Het motto van de trainingen luidt: ‘gewoon wat gewoon kan, aangepast wat aangepast moet’. Het doel is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren en af en toe wedstrijdjes en toernooitjes in de regio te spelen. Behalve hockeyen staan deze trainingen ook in het teken van samen bewegen en spelletjes doen. Hierbij ligt het accent op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden. Het accent ligt niet op de beperking. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden bij het reguliere zestal hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Alles is er verder op gericht om de spelers binnen hun mogelijkheden, plezier in een (team)sport te laten ervaren. 

Trainers 
Onze G-hockeytrainers zijn Suzanne Wolfs, Ghislaine de Geus en Alexander Lanni. Daarnaast helpen enthousiaste spelers van andere teams bij de training. Op dit moment zijn de hulptrainers: Faye ter Haar, Gijs Bax, Laura Sawka en Anne van Alfen.
 
Wat heb je nodig?
Bij de proeftrainingen heb je niet meteen hockeymaterialen nodig. Wel als je blijft trainen. Zo hebben de spelers allereerst een hockeystick nodig en als het mogelijk is, hockeyschoenen of anders stevige gymschoenen. Een stick hoeft niet gelijk aangeschaft te worden. Het is namelijk mogelijk een stick bij de club te lenen om eerst te kijken of hockeyen wel echt een passende sport voor je is. Bij de (proef)trainingen is het dragen van scheenbeschermers en een gebitbeschermer verplicht.

Kosten
De kosten voor een heel seizoen zijn € 177,- (seizoen 2023/2024). Hiervoor train je wekelijks onder leiding van een gekwalificeerde trainer, krijg je veel individuele aandacht van hulptrainers, bieden we je een paar leuke evenementen en spelen we af en toe ook een wedstrijdje tegen een andere club. Tevens word je lid van hockeyclub Shinty. Je mag 3 keer gratis proeftrainen. Stroom je later in dan september, dan worden de kosten naar rato van het hockeyseizoen verrekend. 

Onderdeel van het lidmaatschap is het shirt dat door de vereniging wordt betaald.

Indien zich problemen voordoen op het gebied van vervoer, van en naar Shinty, laat het ons weten. Momenteel hebben wij financiële mogelijkheden vanuit een NOC-NSF subsidie om hierin te ondersteunen.

Interesse?
Wil je meedoen met het G-hockeyteam? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Als hockey je leuk lijkt, kun je eerst 3x vrijblijvend en kosteloos meedoen met de training om te bepalen of hockey bij je past. Je mag ook altijd langskomen om eens te kijken. Wij hopen dat je dan net zo enthousiast wordt als onze G-hockeyers!  

Meehelpen? 
De G-hockey-commissie bestaat uit: Anne-Margriet (Secretaris bestuur), Janine Spieksma en Mireille Donkervoort. 

Daarnaast zijn er diverse enthousiaste mensen die helpen bij o.a. de trainingen. Heb je zin om te ondersteunen bij de opbouw en het uitoefenen van G-hockey op Shinty? Dat is heel erg fijn! Er zijn veel handen nodig en het is leuk om te doen. We horen graag van je via e-mail [email protected].