header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Senioren

H45-1 kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse!

Nieuws afbeelding 29-11-2022
Afgelopen zondag was het zover. De langverwachte hockeywedstrijd tegen en bijUpward (Arnhem) stond op het programma voor Shinty H45-1
Een beladen pot, zeker omdat Shinty kon promoveren en Upward niet wilde degraderen. Beide teams waren dus erg gebrand om de wedstrijd te winnen.

Het ging het eerste kwart gelijk op, maar mede door de zenuwen, wist Upward toch op een 1-0 voorsprong te komen.

In de korte rust tussen het 1e en 2e kwart sprak aanvoerder Bert de Kroon zijn team stevig toe; Spel overzien, spelen langs de zijkanten en doorlopen tot de achterlijn om vervolgens de bal in de cirkel te spelen.
Die tactiek was meteen succesvol. De 1-1 was al snel een feit! Koos Hoekstra werkte op fraaie wijze de bal achter de keeper.

In de tweede helft werd de druk op Upward alleen maar groter en met de hulp van alle meegereisde fans kon
dat tweede doelpunt van Shinty toch niet te ver weg zijn. Iets meer dan 10 minuten voor het einde van de wedstrijd viel het doelpunt. Arjen de Leeuw stond prachtig aanspeelbaar voor het doel en werkte op sublieme wijze de bal in de touwen. 1-2 voor Shinty! Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Shinty H45-1 gaat een nieuw avontuur aan in de Hoofdklasse. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie Heren, en succes in de Hoofdklasse!