header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Senioren

Silver Cup: H1 wint na Shoot-outs, D1 verliest na Shoot outs

Nieuws afbeelding 8-4-2022 Vrijdagavond moesten zowel Heren 1 als Dames 1 van Shinty aantreden in de Silver Cup. Dames 1 nam het op tegen het Amsterdamse FIT en Heren 1 speelde thuis tegen Leusden.

Dames 1
D1 ging in Amsterdam goed van start en wist met een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Debra Bos, de rust in te gaan. Lang hielde de dames stand, maar 8 minuten voor tijd kwam FIT langs zij en maakte gelijk. Hierdoor moesten Shoot-outs de beslissing brengen. Helaas trokken de dames van FIT aan het langste einde. Hierdoor is er een einde gekomen aan een mooie reeks Silver Cup wedstrijden van Shinty Dames 1. Niet eerder wisten de dames zo ver te komen in het Bekertoernooi. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie Dames!

Heren 1
Ook bij de Heren was het lang spannend. Leusden wist snel op voorsprong te komen, maar Shinty bleek veerkrachtig, en wist de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong.

Video 1
Shinty komt 2-1 voor via een strafcorner

Maar ook Leusden gaf zich niet zo maar gewonnen en kreeg het voor elkaar om weer op voorsprong te komen, door 2 snelle goals achter elkaar. De Shintianen bleven echter knokken tot het einde en wisten vlak voor tijd via een strafcorner de gelijkmaker op het scorebord te zetten; 3-3

Video 2
Ook de 3-3 kwam uit een strafcorner

Dus ook hier moesten Shoot-outs de beslissing brengen. De heren van Shinty wisten het hoofd koel te houden en gingen er met de winst vandoor. Gefeliciteerd Heren! Op naar de achtste finale op vrijdag 29 april.